przez OLito » Wto Mar 16, 2010 10:49 am
Co z dziećmi które się nie załapią?? NIC! Będą wisiały na liście rezerwowej i w razie rezygnacji któregoś z rodziców, miejsce będzie dla innych. Dzieci uczęszczające do żłobka mają zapewnione miejsca, choć też obowiązuje ich zasada kolejności, samotne matki wtedy nie są na pierwszym miejscu. Moje dziecko chodzi do żłobka na ul. Cedyńskiej 3-eci rok i już ostatni, takich cyrków jak w tym roku nie było jeszcze!!! Co roku składałam wnioski i byłam 15stego marca przez 7, jak co dzień i spokojnie było, może ze 20 osób!!! To co wczoraj zobaczyłam pod żłobkiem przywożąc dziecko przekracza wszelkie granice!!!! Normalnie komuna jak nic!!! Żenada!!! Prezydent ma w dup*e rodziców, którzy potrzebują pracy, a pracować nie mogą, bo miasto nie potrafi zapewnić opieki dzieciom! Później rząd płacze, że mamy niż demograficzny itd. itp. a do jasnej cholery za co rodzice mają utrzymać dziecko przy zarobkach jednego z rodziców, najczęściej niewystarczających i nie pozwalających na siedzenie sobie mamy w domu i bawienie dzieci!!! Gnojst-wo i tyle. naszej pazernej Polsce jest za drogie, żeby pozwolić sobie na siedzenie beztrosko w domu. Ja już mam tą komedię za sobą, bo dziecko jest juz przedszkolu, ale widząc jak sytuacja żłobkowa teraz wygląda nie mam zamiaru powiększyć rodziny !!!!!!! A nasz"kochany" prezydent Lubina twierdzi ze wszystko jest ok i chce budować park dla dinozaurów. Brak słów!!!